
Malzemeler
· 1/2 paket fiyonk makarna
· 1 yemek kaşığı salça
· 1 çay bardağı sıvı yağ
· 1 kuru soğan
· Renkli dolmalık biberler(sarı,kırmızı,turuncu, yeşil)
· 1-2 diş sarımsak
· Fesleğen
Hazırlanışı:
1-Makarnalar haşlanır tabaklara alınır. Üzerine daha önceden hazırlanmış sos dökülüp dereotu ile süslenerek sıcak servis yapılır.

Sos için
1- öncelikle bir tavaya yağ konulur. Üzerine kuru soğanlar ve sarımsaklar ince kıyılıp kavrulur.
2-Üzerine kibrit çöpü şeklinde doğranmış renkli biberler ilave edilip kavurmaya devam edilir.
3-Biberlerde kızarıp yumuşayınca salça ilave edilip bir sürede onunla kavrulur.
4-Son olarak varsa taze fesleğen yoksa kuru fesleğen konulup sos hazırlanarak makarna üzerinde servis yapılır.
ellerine sağlık canım..sevgiler..
YanıtlaSileline sağlık sibelciğim. makarna olsun da her hali makbul bizim evde. afiyet şeker olsun sizlere...
YanıtlaSilCANIM ÇOK GÜZEL.
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK MÜKEMMEL
:)))