Malzemeler (yarım ölçü)
yarım kilo süt
yarım su bardağı şeker
8 adet incir

Yapılışı
1-İncirler küçük küçük doğranıp yarım saat ılık suda yumuşayıncaya kadar bekletilir. (bu süre incirlerin tazeliğine göre değişir)
2-İncirler yumuşayınca tencereye süt konur ve yoğurt mayalama sıcaklığına kadar ısıtılır.(serçe parmağımı tencereye sokuyorum yanmıyorsa olmuştur)
3-Sütün içerisine şekerler ilave edilip karıştırılarak sütün sıcaklığında erimesi sağlanır.
4-Son olarak ıslatılmış incirler süte konulup el blenderi ile iyice karıştırılıp ezilir.
5-Ezilen karışım servis kaplarına konarak üzeri yoğurt mayalar gibi kapatılıp 2-3 saat mayalandırılır.
6-Mayalanan incirli karışım dolaba konup soğutulur. Bir gün sonra servis yapılır.
inciri de uyutmasını da çok seviyorum.eline sağlık canım..
YanıtlaSilEllerine sağlık
YanıtlaSilçok gördüm ama hiç yapmadım tez zamanda bende inciri uyutayım:))
YanıtlaSilellerine sağlık
ben de çok severiiimm..:) ellerine sağlık, bir kaseyi ben alayım :))
YanıtlaSilEllerine sağlık. cocularımıza paketlenmiş ve sağlıksız ürünlerin yerine kadar, kolay lezzetli ve sağlıklı tatlar yedirebilsek keşke...
YanıtlaSilBlogunuzu yeni gördüm. Ellerinize sağlık. İncir uyutmasını biz de çok severiz.SEvgiler.
YanıtlaSil