Bu tarif çok öncelerden kalma ilk kez portakal ağacında görmüştüm yaptığımda da yiyen herkes beğendi çok güzel oluyor tavsiye ederim.
Malzemeler
· 1 kg. süt
· 1 paket (250 gr) margarin
· 2 su bardağı şeker
· 1 paket vanilya
· 2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un,
· fındık
Hazırlanışı:
1- Öncelikle un ve yağ hafif kahverengi olacak şekilde kavrulur.
2-Daha sonra şekeri ekleyip kavurmaya devam edin.
3-Kavurma işlemi bitince sütü azar azar ekleyin topaklanmasına meydan vermeden çırparak oldukça yoğun bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
4-Ocaktan indirir indirmez hemen vanilyayı ekleyip 10 dk. mikserle çırpın.
5-Buzdolabında en az 2-3 saat bekletin. Soğuyunca her birinden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp içine fındık koyup kapatın ve yuvarlayın.
6-Hazırladığınız lokumları hindistan cevizi serpilmiş tepsiye dizin. Her tarafının hindistan cevizine bulanmasını sağlayıp, kürdan batırın. servis edene kadar buzdolabında saklayın.
Bayılırım ben buna, ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilellerinize sağlık kesin denemeliyim bu tarifi sevgiler
YanıtlaSil