Malzemeler:
500 gr lık baklava yufkası (28-30 adet)
200 gr kızdırılmış
tereyağ (1 paket becel)
kreması İçin:
2 bardak süt
2 yemek kasığı irmik
1
tatlı kasığı dolusu nişasta
1 paket vanilya
Ayrıca ceviz, fıstık vb.
şerbeti için:
3,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Yapılışı
1-Öncelikle Kreması ve şurubu pişirilir ve soğumaya bırakılır. Hatta bir gün önceden pişirilebilir.
2-İkici aşamada yağ eritilir Hazır yufkalar ikiye bölünür (14-15).
3-İlk grup 2-3 tanesi üst üste konur ve ara yağlanır. Daha sonra tekrar 2-3 tanesi konup ara yağlanarak 14-15 kat üst üste konulur. Elde edilen büyük kare kendi içinde en ve boyda 4 veya 5 parçaya bölünerek daha küçük kareler elde edilir.
4-Elde edilen karelerin bir ucuna krema konur üzerine ceviz veya fıstık konularak bir üçgen oluşturulur.
5-Elde edilen üçgenler birbirinin üstüne gelecek şekilde kaydırarak dizilir.
6-Dizme işlemi bitince eritilmiş yağ ile her tarafı yağlanır ve fırında kızartılır.
7-Kızaran şöbiyetlerin üzerine fırından çıkar çıkmaz henüz sıcakken soğuk şurup dökülüp çekmesi sağlanır. Üzeri süslenerek servis yapılır.
Sibelcim ellerine sağlık çok güzel yapmış ve anlatmışsın.
YanıtlaSilGeçmiş bayramın mübarek olsun.
eline sağlık canım mmmmmm nefis olmuş:)))
YanıtlaSil