Çökertme kebabını yıllar önce bodrum da yemiş ve çok beğenmiştim. Orada yediğim ince kesim bifteklerle yapılmıştı. Ben de akşam yemeği için köfte hazırlamıştım. bu kez farklı bir sunum olsun istedim ve çökertme kebabı gibi yaptım.
Malzemeler
Kıyma
Soğan
yumurta
bayat ekmek içi
tuz ve baharatlarla bir köfte hazırlanır
2-3 adet patates
yoğurt
1-2 diş sarımsak
Sos için:1 yemek kaşığı salça
Yapılışı
1-Önce köfteler hazırlanır ve teflon bir tavada kızartılır.
2-Bu arada patatesler ince ince kesilir ve kibrit çöpü gibi doğranır suyu sıkılıp bol yağda kızartılır.
3-Servis tabağına önce tepeleme kızarmış patates onun üzerine sarımsaklı yoğurt konur en üstede köfteler sıralanıp salçalı sos dökülüp servis yapılır.
Sibel nefis görünüyor, sana geldiğimde isterim ona göre :))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım...
Eline sağlık arkadaşım.Nefis olmuş sevgiler..
YanıtlaSilSüper görünüyoo olsada yesemm :(( ellerinize sağlık...
YanıtlaSiloya hanımcım Aynur hanımcı siz yeterki gelin zevkle yaparım
YanıtlaSilEllerine sağlık canım,çok severim çökertme kebabını.
YanıtlaSilçökertme kebabı bayılırım ellerinize sağlık harıka olmuş sevgilerimle bana da beklerim
YanıtlaSilhttp://emekkafee.blogspot.com