Malzemeler
Yufka kırıkları
Sulu yoğurt
Salatalık
Sarımsak
Tuz.
Üzeri için
Sıvı yağ
Kırmızı biber
Nane
Yapılışı
1-Öncelikle salatalıklar rendelenir içerisine sarımsak ve tuz ilave edilip sulu yoğurt konularak koyu bir cacık elde edilir.
2-Hazırlanan cacık kuru kırık yufkaların üzerine dökülüp yufkaların her tarafı cacıkla kaplanacak şekilde karıştırılır.
3-Sıvı yağda kırmızı biber ve nane karışımı yakılarak üzerine dökülüp servis yapılır.
Not: Bunda kullanılacak yufka mutlaka ev yufkası olacak ve kuru olacak eğer ev yufkasını yumuşak yenilebilir şekilde almışsanız onu açıkta bırakıp kurutup sonrada parçalayarak kullanabilirsiniz.
Ellerine saglik hiç bilmiyordum böyle bir tarif.
YanıtlaSil