Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 çay bardağı portakal suyu
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un
üzerine konulacak portakalın rendelenmiş dış kabuğu
Üzeri için
1 portakal ince ince dilimlenecek
1 su bardağı şekerli portakal suyu (2 yemek kaşığı şeker)
Hazırlanışı
1-Öncelikle kalıp yağlanır ve bir kenarda bekletilir. Ben çember kalıp kullandım.
2-Yumurta ve şeker beyazlayıncaya kadar çırpılır ve üzerine sıvı malzemeler ilave edilip karıştırılır.
3-Daha sonra üzerine kabartma tozu, vanilya ve un konulur. (unu ölçmediğim için göz kararı aldığı kadar un)
4-Karıştırılan kek hamuru yuvarlak çember kalıba dökülür ve üzerine yuvarlak dilimlen portakallar yerleştirilip 180-200 derece arasında pişirilir.
5-Kürdan testi ile pişip pişmediği kontrol edilir. Pişen kekin üzerine hazırlanmış portakal suyu gezdirilerek içine sosu çekmesi sağlanır ve servis yapılır.
Afiyet olsun
portakalın olduğu herşey baş tacım :)
YanıtlaSilPortkallı kek ayrıca sevilir..Mis gibi kokar pişerken:))Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilEllerine sağlık Sibelcim,face de görmüştüm çok güzel görünüyordu,bloglarda foto görünmüyor bugün maalesef.
YanıtlaSilNefis görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgiler
Cok güzel görünüyor
YanıtlaSilbende bi deniyecem insallah olur. simdiden ellerinize saglik