Malzemeler2 yumurta
1 su bardağı şeker
yarım su bardağı portakal suyu
1-2 portakal kabuğu rendesi
yarım su bardağı yoğurt
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket paking povder+1 çay kaşığı karbonat
aldığı kadar un (yaklaşık 4.5 çay fincanı )
üzeri için toz şeker
Hazırlanışı
1-Yoğurt,yumurta,şeker,portakal suyu, portakal kabuğu rendesi, sıvı yağ, vanilya, kabartma tozları ve kakao hepsi bir kabın içerisine konulur.
2-Un yavaş yavaş ilave edilerek hamur yapılır..
3-Bu kurabiyenin en önemli kısmı un miktarı çok cıvık olmayacak ama katı bir hamurda olmayacak. Hamur ele yapışacak kıvamda olacak.
4-Şekil vermek için el sıvı yağ ile ıslatılıp bir limon büyüklüğünde kopartılarak yuvarlanır üzerine hiç bastırılmadan çok aralıklı bir şekilde tepsiye yerleştirilip üzerine toz şeker serpilir.
5-Hamurlar pişerken kabarır ve yayılarak pastanelerde satılan büyüklüğe gelir.
6-Piştikten sonra çayın yanında afiyetle yenir.
Portakallı kakoalu hımm.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilmmm Elinize sağlık Akşam çayının yanına ne güzelde gider sevgiler..
YanıtlaSilellerine sağlık leziz bir tarif olmuş sevgiler
YanıtlaSilEllerine sağlık.Çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilÇayın , bir fincan kahvenin yanında süper olur kurabiyeniz. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilhem kabartma tozu hemde karbonat kullanılmasının özel bir sebebi var mı?
YanıtlaSilellerinize sağlık
YanıtlaSilEllerinize sağlık....Kurabiyeler güzelmiş...:)
YanıtlaSilŞam kurabiyelerine bayılırım, kakaolu da güzel olur sanırım elinize sağlık.
YanıtlaSilEllerine sağlık çok güzel görünüyorlar...
YanıtlaSil