Malzemeler
2 yumurta sarısı (akı yüzüne)
yarım paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3,5 bardak un
üzeri için yumurta akı ve susam
Hazırlanışı
Un dışındaki malzemelerin hepsi bir kabın içerisine konulup birbirine karışması sağlanır son olarak ta un ilave edilip hamur haline getirilir. Un miktarı ele yapışmayacak şekilde olacak hamur çok yumuşak olursa şekil dağılır. Katı olursa da sert olur. O nedenle 3 bardak unu koyup diğerini kontrol ederek ilave etmeniz yararınıza olur.
2-Yoğrulan hamur merdane ile yarım cm açılır ve istenilen kalıplarla kesilir önce yumurta akına sonra susama batırılıp fırında pişirilerek soğuduktan sonra servis yapılır.
Sirke konan kurabiyeler harika,kıyır kıyır olur.Afiyetler olsun..Sevgiler..
YanıtlaSilBu sirkeli isküvi tarifini yıllardır annem yapar.Tabi şimdide ben :)Elinize saglık..
YanıtlaSilsirke ile mahlebin tuzluları güzelleştirdiği bir gerçek
YanıtlaSilellerinize sağlık
Çok güzel gözüküyor ve bayatlamiyor olması da çok güzel..ellerinize sağlık
YanıtlaSilelinize sağlık
YanıtlaSilbu tip şeyleri üniversite öğrencisi yeğenlere, çocuklara, kuzenlere göndermek çok iyi oluyor :)
Merhabalar
YanıtlaSilEllerinize sağlık..Bayatlamayan bir kurabiye çalışan bayanlar için birebir doğrusu :)
Sevgilerle
Bizim evde tercih edilmediğinden pek yapmıyorum ama ben severim tuzluları. Sirkelisi denememiştim bu tarifi deneyeceğim.
YanıtlaSilellerinize sağlık
YanıtlaSilgevrek ve çıtır lezzetler için sirke nefistir hatta ben baklava hamurunda ve çıtır börekte de kullanıyorum sonuç nefis ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilElinize sağlık..
YanıtlaSilEllerine sağlık Sibelcim bu kurabiye çok güzel oluyor gerçekten.
YanıtlaSilSirkeli oluşu dikkatimi çekti.. Çok farklı bir lezzet olduğu kesin. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilÇok lezzetli görünüyor ne güzel bayatlamaz da Ellerine sağlık .Sevgiler
YanıtlaSilEllerine sağlık nefis görünüyor ♥
YanıtlaSilBu tarif benim ve misafirlerimiz yıllardır bakılarak yediği bir kurabiye...
YanıtlaSilUzun süre bayatlamamasını yanısıra ağızda hoş bir lezzet bırakıyor kıyır kıyır ve müthiş bir lezzet.
Ellerinize sağlık sevgiler. ..