Malzemeler
Alt taban için
1,5 paket burçak bisküvi
1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tere yağ
İrmik katı için
4 su bardağı süt
8 yemek kaşığı irmik
7-8 yemek kaşığı şeker (tadı damak zevkinize kalmış)
Üst sos
2 su bardağı vişne (yazdan dondurucuya koymuştum)
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
2 su bardağı su
Hazırlanışı
1-Alt taban için bisküviler un haline gelecek şekilde elle ezilir üzerine tere yağ ilave edilerek karıştırılıp çember kalıbın dibine bastırılarak yayılır.
2-Diğer tarafta bir tencereye irmik, şeker ve süt konularak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir ve çember kalıba yayılan bisküvilerin üzerine dökülür. Soğumaya bırakılır.
3-Bu arada vişneler üzerine su ilave edilerek hafif pişirilir ve renginin çıkması sağlanır.
4-Rengi suya geçen vişneler suyundan ayrılarak kenara konur. Vişne suyunun içerisine tadı ayarlanarak şeker ve nişasta ilave edilip pelte şeklinde pişirilir.
5-Pelte hafif ılıyınca çember kalıptaki irmiklerin üzerine dökülür üzerine vişneler konulur ve donmak üzere dolaba yerleştirilir.
6-Donan ve dinlenen tatlı kalıptan çıkarılıp servis yapılır.
Harika olmuş.Chescake görünümlü irmikli pasta..Elinize saglık..
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor ellerine sağlık ♥
YanıtlaSilcanım ellerşne saklık nefis görünüyor.
YanıtlaSilbu nefis tadı çok merak ettim renkler süper sunum nefis ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilellerinize sağlık
YanıtlaSilben çok severim chesecake tarifine de benziyor
YanıtlaSilellerinize sağlık
Sibel Hanım Vişneli İrmikli Pastanız çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilVişne hem görüntüsü hem tadıyla pastalara çok yakışıyor...
YanıtlaSilNefis görünüyor. Vişneyi yazın dondururken çiğ olarak değil mi? BBir de çekirdeklerini çıkararak mı donduruyorsunuz? Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım nefis görünüyor.
YanıtlaSilEllerinize sağlık,afiyetler olsun..
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
YanıtlaSilAfiyetler olsun.
Sevgilerimle.