15 Nisan 2015 Çarşamba

Midye börek

Yapalı çok uzun zaman olmasına rağmen midye börek tarifimi koymadığımı fark ettim.
 
Bu börek için
Malzemeler
yufka (misafire göre yufka sayısını ayarlayabilirsiniz)
Sos için
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
İç malzemesi
Peynir
Hazırlanışı
1-Öncelikle 1 yumurta, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ iyice karıştırıp sos malzemesini hazırlayalım.
2-Daha sonra her yufkayı 4 eşit parçaya bölerek üçgenler elde edelim.
3-Üçgenlerin üzerine 1,5 yemek kaşığı sos döküp peyniri her tarafına yayalım. Peynir büzgü işlemi yapıldıktan sonrada konulabilir.
4-Geniş kenardan uca doğru elimizle böreği büzelim. Büzülen iki ucu aşağıda birleştirelim.
 
5-Kendi etrafında döndürerek böreğimizi tamamlayalım. Kalan sosun üzerine 1 yumurta saha ilave ederek böreklerin üzerine sürüp fırında kızarttıktan sonra sıcak servis yapalım.
 
 











13 yorum:

  1. Ellerinize sağlık ilk defa gördüm bunu deneyeyim:)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. çok güzel görüyor eminim tadıda nefistir ellrinize sağlık. bu arada sizi takipteyim fakat sanırım isim olarak kaydetmiş bir kaç bloğda farkettim en kısa sürede halletmeye çalışıcam bende beklerim bloğuma sevgilerle.

    YanıtlaSil
  3. Ben de yeni yaptım çok iyi oluyor bu börek..

    YanıtlaSil
  4. İnsan hamur işini görünce dayanamıyor. Tok olmama rağmen görünce imrendim. :)) Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. ellerinize sağlık.. Bu börekler her zaman mutfağın bir köşesinde bulunmalı... :) Çok lezizdir eminim.. Sevgiler..)

    YanıtlaSil
  6. midye böreğin farklı bir versiyonunu olusturmussunuz elinize saglık

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize sağlık. Böreği bir de böyle denemeli.

    YanıtlaSil
  8. Ellerinize saglik.. Cay saati icin guzel bir borek..

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  10. Çok sevdiğim lezzetlerden ellerine sağlık sibelcim börek tarifleri nefis oluyor sevgiler

    YanıtlaSil
  11. kolay da görünüyor ama çok becerikli olduğumda hiç denemedim bile..

    YanıtlaSil