25 Mayıs 2015 Pazartesi

Reyhan şerbeti

Daha önce bol miktarda reyhan şerbeti yapan görmüş yapmaya bir türlü zaman bulamamıştım. Geçtiğimiz günlerde markette reyhanın görünce denemeye karar verdim. Hazır gazlı içeceklerden uzak durduğum ve çocuklarıma içirmediğim için bu tarz içecekleri çocuklarımın sevmesi çok önemli. Onlarda çok beğendiler. Yazın sıcaklarda bol miktarda tüketeceğe benziyoruz. Daha önce denemediyseniz denemenizi öneririm. Afiyet olsun.

Malzemeler
1 demet mor reyhan
yarım çay kaşığı limon tuzu
1 su bardağı şeker
1 litre sıcak su
Hazırlanışı
1-1 demet mor reyhan alınır ve cam bir sürahi ya da kavanoza konulur. Üzerine şeker ve limon tuzu ilave edilir.

2-Kaynamış su şekerli reyhanın üzerine dökülerek su soğuyana kadar demlemeye bırakılır. bu arada yavaş yavaş rengi kızarmaya başlar.

3-Rengi çıkan şerbet süzülerek dolaba kaldırılır ve soğuk olarak tüketilir.

6 yorum:

  1. reyhan şerbeti özellikle Ramazan için nefis bir lezzet ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Şerbet konusunda biraz seçiciyim. Ama sizinki mükemmel gözüküyor

    YanıtlaSil
  3. Rengi çok güzel olmuş..eline sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Reyhan şerbeti hiç içmedim.Tavsiyeniz üzerine deneyecem :)
    Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Ramazan icin lazim boyle tarifler, elinize saglik

    YanıtlaSil
  6. Pek şerbet sevmesem de bunun tadını merak ettim doğrusu :)
    Sizi takibe aldım, bende bloguma beklerim ..
    http://yagmur-serhats.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil