Malzemeler
yarım kilo un
1 paket maya
1 tatlı kaşığı tuz
ılık su
Sos
yarım çay bardağı zeytinyağı
5-6 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
Kızartmak için yağ
Hazırlanışı
1-Yarım kilo un, 1 paket maya, 1 tatlı kaşığı tuz konulur ve ılık su yavaş yavaş ilave edilerek ele yapışacak kıvamda bir hamur elde edilir. Mayalanmaya bırakılır.
2-Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır sosa batırılarak her tarafına bulanır. Elle şekil verilerek kızgın yağda kızartılır. Sos için zeytinyağının içerisine damak zevkinize göre ezilmiş sarımsak ve kekik konulur.
3-Sıcak sıcak güzel aroması ile düzeltilir.
enfes görünüyor, sarımsak katma fikrine bayıldım
YanıtlaSilEllerinize sağlık, güzel görünüyorlar...
YanıtlaSilSarımsak çok iyi bir kıvam vermiştir diye tahmin ediyorum.. Ellerinize ağlık..:) Sevgiler..
YanıtlaSilEllerine sağlık Baharatlısıda kesinlikle güzel olmuştur.
YanıtlaSilellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor
YanıtlaSilpişi'yi hiç böyle denemedim ama çok merak ettim denemek gerek ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilEllerinize sağlık canım çok da çabuk oluyor çay demlenene kadar hazır ben de çok seviyorum:) sevgiler
YanıtlaSilHiç sarımsaklı denememiştim :) Elinize sağlık.
YanıtlaSilyine değişik bir tarif olmuş sibel hanım
YanıtlaSilelinize sağlık
sizin ekşili köftenizi denedim beğendik afiyetle yedik
henüz yayınlamadım
neyse uzattım mutlu haftalar