29 Ağustos 2015 Cumartesi

Yumurta kapama

Kahvaltı sofraları için hazırlayacağınız pratik bir lezzet.
Malzemeler
Haşlanmış yumurta
Tereyağ
Kırmızı biber
Nane
Kekik
Hazırlanışı
Yumurtalar haşlanır. Haşlanan yumurtalar soyulduktan sonra enlemesine iki parçaya bölünür. Bir tavaya her yumurta için en az 1 tatlı kaşığı tereyağ konularak eritilir. Eriyen yağın içerisine kekik, kırmızı biber katılıp yumurta sarıları alt tarafa gelecek şekilde yağın içerisine konularak hafif sallanarak yağların yumurtaya bulanmaları sağlanarak pişirilip sıcak servis yapılır.

5 yorum:

  1. Aaa ben bu tarifi hiç bilmiyordum.Tam pazar kahvaltısına göre.Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Sanki yorum bırakmıştım bu paylaşıma. Bu kapamayı ben ara sıra yapıyorum hatta bazen abartıyorum da. Pastırmalar, sucuklar, domates, sivribiber ne varsa. :)) Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Mis. Eline sağlık canım.

    YanıtlaSil
  4. Kahvaltı için çok güzel ve kolay bir alternatif. Elinize sağlık...
    www.deneyimlianne.com

    YanıtlaSil
  5. Bloğunuz ne hoş yeni keşfettim ve takibe aldım bende sizi beklerim :)

    YanıtlaSil