Malzemeler
1 kg un
1 yumurta
tuz
su
Arasına sürmek için teremyağ
İç:
1 adet kuru soğan
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 tatlı kaşığı salça
tuz
Yapılışı
1-Un, tuz, yumurta ve su ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur ve hamurdan 12 beze yapılır.
2-Her bir beze 6 lı iki grup yapılır ve her bir beze pasta tabağı büyüklüğünde açılır.
3-aralarına oda ısısındaki yağdan sürülüp altı tanesi üst üste konulur en üsteki parçaya sürülmez.
4-Hazırlanan iki adet altılı grup buz dolabında 1-2 saat dinlendirilir. (akşamdan da yapıp koyabilirsiniz)
5-Dinlenen hamur elle üzerine biraz bastırılarak düzeltilip 16 parça kesilir. Her bir parça elle yada merdane ile açılıp arasına hazırlanan mercimekli iç malzemesi konulup rulo yapılır.
6-Üzerine yumurta sarısı sürülüp fırında kızartılıp servis yapılır.
İÇİ:
1-Kuru soğanlar yemeklik şeklinde çok ince doğranır ve sıvı yağ ilave edilerek kavrulur. Üzerine salça ilave edilip biraz daha kavrulduktan sonra haşlanmış mercimek ilave edilip tuz karıştırılıp soğumaya bırakılır.
Mercimeği çok severim açma olarak beceremem de yufkadan da yapsam olur herhalde. Nefis gözüküyorlar ellerinize sağlık.
YanıtlaSilHem güzel hem besleyici bir börek..ellerine sağlık , onca işin arasında hazır yufka ile yapmayıp açma börek yapmana hayranım :)
YanıtlaSilteşekkür ederim aynurcuğum insan sevince yapıyor
YanıtlaSilEllerine sağlık Sibelcim... Bu tarifi deneyeceğim amaaaaa :))Hazır yufka kullanarak :))) Sevgiler...
YanıtlaSilEllerine sağlık harika olmuş sevgiler
YanıtlaSilSibel hanım merhaba.Ellerinize sağlık..
YanıtlaSil