Malzemeler
1 kutu 250 gr becel yağ (sarı kutu)
4 yemek kaşığı tereyağ
1 kase ceviz
2 yumurta sarısı (akları üzerine)
1 kase sarı üzüm
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 çay bardağında 1 parmak eksik toz şeker
aldığı kadar un
Hazırlanışı
1-Öncelikle oda sıcaklığındaki margarin ve tereyağ bir kabın içerisine konulur.
2-Üzerine yumurta sarısı ilave edilip karıştırıldıktan sonra tüm malzemeler konulup karıştırılarak yavaş yavaş un ilave edilerek hamur yoğrulur yumuşak bir hamur olana kadar un ilave edilir.
3-Hamurdan parçalar kopartılıp oval şekil verilerek önce yumurta akına batırılır. Sonrada bolca susama bulanarak fırında pişirilip soğuyunca afiyetle yenir.
Not:Kıyır kıyır ağızda dağılan bir kurabiye oluyor yalnız sert bir hamur olmamasına ve yağın bu yağdan kullanılmasına dikkat etmek gerekiyor. (tecrübeyle sabit başka yağla kıyır kıyır olmamıştı)
susamlı kurabiyeleri çok seviyorum.ellerine sağlık...
YanıtlaSil