Yazın yaptığım ama bir türlü yayınlayamadığım taslaklar içerisinde yayınlanma sırasını bekleyen mercimekli köftem
Malzemeler1.5 su bardağı mercimek
3 su bardağı köftelik bulgur
2 büyük baş kuru soğan
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı baharat (ben Şanlıurfa'dan getirttiğim özel bir baharat karışımını kullandım)
maydanoz
yeşil soğan
biraz taze nane
Yapılışı.
1-Tencereye mercimekler konulup üzerini geçecek kadar su ile haşlanır.
2-Mercimekler hafif sulu kalacak (lapa gibi ) şekilde olunca üzerine kısırlık bulgur eklenip karıştırılır ve yumuşaması sağlanır.
3-Bulgur yumuşarken bu arada kuru soğanlar yemeklik doğranır ve sıvı yağ içerisinde kavrularak üzerine salça eklenip birazda salçalarla kavrulup altı kapatılır.
4-Aynı zamanda içerisine konulacak yeşilliklerde doğranıp bir kenarda bekletilir.
5-Mercimekli bulgur yumuşayınca ilk olarak içerisine kavrulmuş salçalı soğan ve baharatlarla tuz ilave edilip iyice yoğrulur son olarak doğranmış yeşilliklerde eklenip karıştırılarak şekil verilip servis yapılır.
Sibel... Bayılırımmm... Çok çok uzun zamandır yapmak bi yana yemek şansım bile olmamıştı;)) hatırlattığın için teşekkürler...
YanıtlaSiledacığım güzel yaparım bir gün gel beklerim
YanıtlaSil