Malzemeler
1 yumurta
1 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
yarım çay bardağı sıvı yağ
yarım çay kaşığı karbonat
çay kaşığı ucuyla tuz
Yapılışı
1-Yumurta ve şeker çırpılıp içerisine önce sıvı sonra katı maddeler konulup boza kıvamında bir hamur elde edilir.
2-Elde edilen hamur küçük bir kepçe ile bir peçete yardımıyla yağlanmış teflon tavaya dökülerek pişirilir.
3-Döküldükten sonra üzeri göz göz olunca çevrilip diğer tarafı da pişirilir.
4-Pişen pan kekler kahvaltıda reçel peynir bal vb. malzemelerle tüketilir.
Pancake bizim evde en çok pişen kahvaltılıklardan çünkü kızımın kahvaltıda yediği bir kaç yiyecekten biri ve aralarından en çok sevdiği ellerine sağlık nefis görünüyor sevgiler
YanıtlaSil