Ramazan 27 gün menü #ramazan #iftar #ramazanlezzetleri #Canlı Mutfak
Sebze çorbası
Arnavut ciğeri
Peynirli börek
Peynirli börek
Sebze çorbası
Malzemeler
1 adet kapya (kırmızı biber)
1 adet kabak
1 adet patates
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı
1-Biberler çok incecik doğranarak bir tencereye yağlarla beraber konularak yumuşayıncaya kadar pişirilir.
2-Biberler yumuşadığında üzerine rendenin en ince tarafı ile rendelenmiş kabaklar ilave edilip 2-3 dakika daha kavurma işlemi devam eder. Daha sonra içerisine un ilave edilip kavurmaya devam edilir. Un tencereye yapışmaya başladığında üzerine yeterli miktarda sıcak su ilave edilir.
3-Su ilave edilince üzerine yine rendenin en küçük tarafı ile rendelenmiş patatesler ve tuz ilave edilip çorba pişmeye bırakılır.
4-Sebzeler yumuşayıp ezilmeye başladığında çorba pişmiş demektir. Son olarak bir miktar dereotu çok ince kıyılıp çorbanın üzerine dökülüp tencerenin altı kapatılarak servise hazır hale getirilir.
Ellerine sağlık arkadaşım,Çorba çok güzel görünüyor:)
YanıtlaSilEline sağlık ne kadar nefis bir o kadar da besleyici bir çorba olmuş afiyet olsun sevgiler
YanıtlaSil