Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket maya
1 yumurta
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
İçi:
salam, sosis, sucuk, mantar,
kaşar peyniri, mısır, doğranmış zeytin,
domates, biber vb.
Sos
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı ketçap
1/2 yemek kaşığı mayonez
1 çay kaşığı kadar kekik
Hazırlanışı
1-Öncelikle hamur için un dışındaki bütün malzemeler konulup karıştırılır. Daha sonra yavaş yavaş un ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılıp mayalanmaya bırakılır.
2-Hamur mayalanırken sos ve iç malzemeler hazırlanır.
3-Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanarak tepsiye dizilir. Her yuvarlağın üzerine altı yağlanmış su bardağı ile bastırılır.
4-Hazırlanan hamurun üzerine önce sos sürülür onun üzerine iç malzemeleri yerleştirilip en üste rendelenmiş kaşar peyniri serpilir. Kenarlarına yumurta sarısı sürülüp fırında kızarıncaya kadar
Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?
YanıtlaSilİletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com