Uzun zamandır yapmayı planladığım bir tarifti. Yaptım yedik ama bir türlü bloğa yazmaya fırsatım olmamıştı, nihayet şimdi yazabildim. Adını çok duydum tadını çok merak ettim ve internette epey bir araştırma yaptıktan sonra ben aşağıda kendime göre bir tarif çıkardım ve yarım ölçü olarak yaptım. Sizler denemek isterseniz ölçüyü iki katına çıkarmalısınız ama bana göre bu miktar yeterli.
Malzemeler
3 yumurta
5 yemek kaşığı şeker
5 yemek kaşığı un
3yemek kaşığı irmik
1çay bardağı Sıvı yağ
Yarım çay bardağı su
1paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Sosu
1su bardağı krema
3 yemek kaşığı şeker
2'5 su bardağı süt
Karamel sos
3yemek kaşığı şeker
1yemek kaşığı margarin veya Tereyağ
1su bardağı krema
Yapılışı
1-Öncelikle kekini hazırladım. Bunun için 3 yumurta ve 5 yemek kaşığı şekeri beyazlayıncaya kadar çırptım. Daha sonra üzerine 5 yemek kaşığı un, 3yemek kaşığı irmik, 1çay bardağı Sıvı yağ,Yarım çay bardağı su, 1paket kabartma tozu ve vanilyayı koyup yaş pasta keki gibi pişirdim.
2-Kek pişerken üzerine dökülecek sosu hazırladım. Bunun için, 1su bardağı krema, 3 yemek kaşığı şeker ve 2'5 su bardağı süt derin bir kabın içerisinde mikserle çırparak karıştırdım (sos kesinlikle pişirilmeyecek)
3-Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı geçince üzerine bu sosu döktüm.(korkmayın bu tatlını özelliği bu bol sütlü olması)
4-Son olarak üzerinin karamel sosunu hazırladım. Bu aşamada isterseniz hazır karamel soslarından yararlanabilirsiniz ben bir sonrakini o şekilde yapmayı planlıyorum. Ama ben kendim yapayım derseniz onun içinde bir tencereye 3yemek kaşığı şekeri koyup şekeri hafif ateşte eriterek iyice kahverengi renk almasını sağlayacaksınız bu aşamada şeker su gibi olacak. Eriyen şekere önce
1yemek kaşığı margarin veya Tereyağını koyup karıştırın hemen arkasından da 1su bardağı krema koyup hızla karıştırarak koyu bir sos elde edin. Bu sosu da kekin üzerine yayıp artık servise hazır hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Not: Tariflerde bazıları sadece un kullanarak bazıları irmikle karıştırarak kullanmış. Ben irmikliyi tercih ettim.
son günlerin en popüler tatlılarından biri oldu bu. Daha deneyemedim ama merak etmiyor değilim. Daha önce de magnolia moda olmuştu =)))
YanıtlaSilElinize sağlık çok leziz görünüyor....
YanıtlaSilEllerine sağlık bu tarifi çok sık görür oldum denemek lazım artık :)
YanıtlaSilçok güzel olmuş ellerinize sağlık...
YanıtlaSilEllerinize sağlık...Hiç denememiştim. Tarifiniz sayesinde ben de deneme şansı bulacağım. ellerinize sağlık......
YanıtlaSilellerinize sağlık ben de uzun zamandır bu tatlıyı denemeyi planlıyorum ama henüz kısmet olmadı ellerinize sağlık çok güzel olmuş...
YanıtlaSilTriliçe meşhur oldu. ben de yapmalıyım artık. elinize sağlık.
YanıtlaSilson aylarda en çok revaçta olan tatlı bu galiba elinize sağlık ;)
YanıtlaSilNe kadar emek emek yapılan bir tatlı imiş.. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilçok güzel lezzettir trileçe tatlısı ellerine sağlık
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilBenim sevdiğim bir tatlı ama henüz ben yapamadım... bakalım ne zaman kısmet olacak...
YanıtlaSilelinize sağlık:)))
Muhteşem bir tatlı ya. Artık çok da güzel yapan yerler var İstanbul'da. Sizin tarifiniz beni aşıyor ama görüntü süper, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilyediğim beğendiğim ama yapmadığım moda bir tatlı, seninki de leziz görünüor, eline sağlık.
YanıtlaSilyediğim beğendiğim ama yapmadığım moda bir tatlı, seninki de leziz görünüor, eline sağlık.
YanıtlaSil