Malzemeler
- 200 gram oda sıcaklığında tereyağ yada margarin
- 1 çay bardağı şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- aldığı kadar un
Dışı için: toz şeker
Üzeri için:süt reçeli
- Tereyağ, pudra şekeri, yumurta, kakao, vanilya, derin bir kabın içerisinde karıştırılır. Un ile birlikte kabartma tozu da karıştırılır ve ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır yuvarlanır ve yarısı toz şekere batırılarak tepsiye dizilir.
- Tepsiye konulan kurabiyelerin ortasının çukur olması için işaret parmağı ile derince bir yuvarlak yapılır.
- Önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Fırından çıkınca soğumaya bırakılır.
- Soğuyan kurabiyelerin üzerine daha önce hazırlamış olduğunuz süt reçelini koyarak servis yapabilirsiniz.
Kurabiyeler nefis görünüyor.Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilSevgiler...
çok güzel görüyolar ellerinize sağlık bende beklerim bloğuma sevgiler.
YanıtlaSilEllerine sağlık Sibelcim, çok güzel görünüyor,bende geçen akşam yaptım evde kakao azmış rengi açık oldu biraz yayınlayamadım,tekrar yapıcam artık.
YanıtlaSilelmas kurabiye ayrı bi güzel süt reçeli ayrı bir güzel bu kurabiye kimbilir nasıl güzel ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilEllerinize saglik. eminim cok guzel olmustr..
YanıtlaSilElinize sahlik
YanıtlaSilellerinize sağlık
YanıtlaSilEllerinize sağlık... Elmas elmas parlıyorlar.. Afiyetle yiyin..:) Sevgiler.
YanıtlaSilelinize sağlık harika
YanıtlaSilKurabiyeler enfes görünüyor. Geçenlerde ben de ilk kez denedim bunu çocuklar çok sevmişti....
YanıtlaSil