Malzemeler
2 büyük çay bardağı Sıvı yağ
1büyük çay bardağı süt
1 Paket kabartma tozu
aldığı kadar un
Hazırlanışı
1-2 büyük çay bardağı Sıvı yağ, 1büyük çay bardağı süt ve 1 Paket kabartma tozu karıştırılır.Aldığı kadar un ile güzel bir hamur yapılır.
2-Hamurdan fındıktan az büyük Parçalar koparılıp açılır ve içerisine ceviz konulup kapatılarak rende üzerinde Şekil verilip Fırında iyice kızartılar.
3-Rengi biraz koyu olacak. Fırından çıkınca Ilıkken yine ılık şerbetin içerisine alınır.
Şerbeti
2,5 su bardağı su
2 su bardağı şeker biraz limon tuzu
ah pek severim ellerinize sağlıkkkk
YanıtlaSilKüçük küçük yaparken çok uğraşmış olmalısınız, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilEllerinize sağlık:))
YanıtlaSilsüper bir tad görünüyor nefis elinize sağlık
YanıtlaSilÇocukluğumun bayram tatlısı, beni çocukluğuma götürdün Sibelciğim, eline sağlık...
YanıtlaSilÇok severim. Ben içi boş olanından eskiden çok yapardım. Hatta üstünü de çatalla kareler çıkacak şekilde bastırıp fırına verirdim
YanıtlaSilEn sevdiğim tatlı,ellerine sağlık Sibelcim.
YanıtlaSilBir lokmalık olmuş... ellerinize sağlık. Sabah sabah tatlı krizim tuttu...
YanıtlaSil