Közlenmiş patlıcan çorbası
Hünkar kebap (tarifi daha sonra)
ev yapımı vişne kompostosu
Roka salatası
Haşhaşlı tatlı
Köz Patlıcan çorbası
Malzemeler
2 adet közlenmiş patlıcan (yapılacak miktara göre arttırılabilir)
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
1,5 su bardağı süt
muskat rendesi, tuz
Yapılışı
1-Patlıcanlar közlenir ve ince kıyılır.
2-Bir tencereye yağ ve un konularak kavrulur üzerine patlıcan ilave edilip karıştırıldıktan sonra süt ve suyu ilave edilip karıştırılarak pişirilir.
3-Hafif taneli kalsın isterseniz bu şekilde yada blenderla iyice ezerek pişirme işlemini tamamlayarak üzerine tuz ve birazda muskat rendesi koyarak pişirme işlemini tamamlayıp servis yapabilirsiniz.
havuç katmadın mı sibel'icm :)
YanıtlaSilellerine sağlık..
çocuklar da sevdi mi ?
bunu orada yediğimiz gibi yapmadım taneli olunca bizim çocuklar yemezdi ama bu haliyle yediler
YanıtlaSililk defa duyduğum bir tarif közlenmiş patlıcanı severim ya eminim bunu da severim ellerinize sağlık.....
YanıtlaSilsevgiler.....