3 Ağustos 2013 Cumartesi

26. GÜN MENÜSÜ

Közlenmiş patlıcan çorbası
Hünkar kebap (tarifi daha sonra)
ev yapımı vişne kompostosu
Roka salatası
Haşhaşlı tatlı

Köz Patlıcan çorbası
Malzemeler
2 adet közlenmiş patlıcan (yapılacak miktara göre arttırılabilir)
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
1,5 su bardağı süt
muskat rendesi, tuz

 Yapılışı
1-Patlıcanlar közlenir ve ince kıyılır.
2-Bir tencereye yağ ve un konularak kavrulur üzerine patlıcan ilave edilip karıştırıldıktan sonra süt ve suyu ilave edilip karıştırılarak pişirilir.
3-Hafif taneli kalsın isterseniz bu şekilde yada blenderla iyice ezerek pişirme işlemini tamamlayarak üzerine tuz ve birazda muskat rendesi koyarak pişirme işlemini tamamlayıp servis yapabilirsiniz.

3 yorum:

  1. havuç katmadın mı sibel'icm :)
    ellerine sağlık..
    çocuklar da sevdi mi ?

    YanıtlaSil
  2. bunu orada yediğimiz gibi yapmadım taneli olunca bizim çocuklar yemezdi ama bu haliyle yediler

    YanıtlaSil
  3. ilk defa duyduğum bir tarif közlenmiş patlıcanı severim ya eminim bunu da severim ellerinize sağlık.....
    sevgiler.....

    YanıtlaSil