Malzemeler
2'5 su bardağı un
100 gr Tereyağ
3 yemek kaşığı sulu yoğurt
Yarım paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Harç (iç malzeme)
1 adet kuru soğan
yarım çay bardağı sıvı yağ
yarım kg ıspanak
2 su bardağı doğranmış mantar
1 kutu krema
Hazırlanışı
1-Tüm malzemeler bir kabın içerisine konulur ve malzemeler bir birine karışıncaya kadar yoğrulur ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde ederek bir kenarda dinlenmeye bırakılır.
2-Hamur dinlenirken iç malzeme hazırlanır. Bunun için önce 1 küçük kuru soğan yemeklik doğranır ve yarım çay bardağı Sıvı yağda kavrulur. Kavrulan soğana küçük küçük doğranmış 2su bardağı mantar ilave edilip mantarlar suyunu çekinceye kadar kavrulur. Son olarak yarım kilo ıspanak yıkanır ve doğranarak mantarlı soğana ilave edilerek birlikte karıştırılır. Üzerine az miktarda tuz ilave edip soğumaya bırakılır. Soğuyan harcın üzerine 1 kutu krema ilave edilip karıştırılır.
4-Dinlenen hamur yağlanmış ve unlanmış tart kalıbına yada kenarı tırtıklı başka bir kalıba yerleştirilir .
5-Üzerine hazırlanan harç (iç malzeme) konulup Fırında pişirilerek servis yapılır. Üzerine istenirse kaşar peyniri de konulabilir.
4 yorum:
Mantar ve ıspanağı çok yakıştırıyorum... Ellerinize sağlık...
Sevgiler
harika görünüyor, elinize sağlık
Ellerinize saglik tuzlu lezzetleri çok severim
çok güzel bir lezzet oluyor kiş ellerinize sağlık enfes
Yorum Gönder