Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 şişe sade gazoz
1 bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı kakao
aldığı kadar un
Hazırlanışı
1-Kek yapılacak kalıp yağlanır ve unlanarak bir kenarda bekletilir.
2-Yumurta ve şeker çırpılır, üzerine un ve kakao dışındaki malzemeler ilave edilerek karıştırılır. son olarak yavaş yavaş un ilave edilip koyu boza kıvamında bir hamur elde edilir. Elde edilen hamurun yarısı kek kalıbına konulur.
3-Diğer yarısının üzerine kakao ilave edilip hamurun üzerine şekilli bir şekilde dökülüp fırında pişirilir.
4-Pişip pişmediğinin kontrolü yapılıp pişen kek soğuyunca kalıptan çıkarılarak servis yapılır.
2 yorum:
Çok kolaymis. Daha önce hiç gazozlu kek yapmamistim. Ama artık yapabilirim. Teşekkür ederim.
Ellerinize sağlık.Gazozlu hiç denemedim.Normal kekten bir farkı oluyor mu?
Yorum Gönder