3 Aralık 2011 Cumartesi

Mantarli Börek

Malzemeler
· 3 yufka
· ½ su bardağı sıvı yağ
· 1 su bardağı süt
· 1 su bardağı yoğurt
· 2 yumurta
· 1 kg mantar
· 3 orta boy kuru soğan
· Baharat, tuz
 
Hazırlanışı:
1- Öncelikle mantarlar yıkanıp biraz haşlanır. Bu arada soğanlar sıvı yağda renkleri sararıncaya kadar kavrulur.
2-Haşlanan mantarlar küçük doğranarak onlarda ayrıca bir miktar sotelenir. Daha sonra Kavrulmuş soğanlarla karıştırılıp baharatlar ve tuz ilave edilerek soğumaya bırakılır. (bu aşamada istenirse kıyılmış maydanozda ilave edilebilir).
3-Bu arada yumurta, yoğurt, süt ve yağ çırpılarak bir sos yapılır.
4-Yufkalar ortadan ikiye kesilip yarım daire oluşturulur. Üzerine sostan bolca sürülüp geniş kenarına mantarlı harç boydan boya yayılıp sigara böreği gibi sarılır.
5-Sarılan uzun yufkalar tepsinin ortasından başlayarak kol böreğindeki gibi tüm yufkalar bitinceye kadar sarılır.
6-Son olarak kalan sos üzerine serpilip sıcak fırında pişirilip servis yapılır.

Hiç yorum yok: