23 Nisan 2015 Perşembe
Un helvası
Malzemeler
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
2 tepeleme yemek kaşığı tere yağ
Hazırlanışı
1-Un ve yağ bir tencereye konulur ve kavrulur. Kavurdukça unun rengi koyulaşacak ve yağ un birbirinden ayrılmaya başlayacak. (ben çok koyu sevdiğim için çok kavurdum)
2-Kavurma işlemi yapılırken ayrı bir yerde sıcak süt ve suya şeker konulur ve seker eriyinceye kadar karıştırılır.
3-Hazırlanan şerbet kavrulan unun üzerine dökülür ve hızla karıştırılarak topaklaşması önlenir ve kaynamaya bırakılır.
4-Beş dakika sonra helvamız hazır hale gelir suyu tamamen çekince karıştırılıp dinlenmeye bırakılır.
5-İstenilen şekil verilerek süslenip servis yapılır.
Not: Benim ölçü 6 kişiye çok rahat yeter siz sayıya göre ölçüyü arttırabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
17 yorum:
ellerine sağlık
çok severim
hayırlı cumalar
Un helvası çok severim.Ellerinize sağlık...
Çok severim. Nefis görünüyor. Ellerinize sağlık.
Valla o kadar güzel görünüyor ki diyet tribinde olmasam gecenin bu saatinde yapardım. Ellerinize sağlık.
Elinize sağlık çok severim.
Çok severim bu helvayı, ellerinize sağlık :)
Ellerine sağlık Sibelcim,çocuklarda bende çok severiz,çok güzel görünüyor.
Helvanın her türlüsünü fazlasıyla seviyorum ben. Mümkün olduğunca da uzak duruyorum bu yüzden....ellerine sağlık
Ben un helvasını sıvıyağla yapıyorum.. Çokta güzel vede pratik un helvası oluyor.. Ellerinize sağlık..
ellerine sağlık un helvası tarifini ben çocukluğumdan beri çok severim sevgiler
cok severim ama bir turlu tutturamıyorum:) elinize sağlık
Yapmasını hiç beceremem.. Ama tadına bayılırım :)
Yorumlarınız için teşekkürler
Un helvasını çok severim ben suyla yapıyorum sütle denemedim tadını merak ettim birde sütle yapıp tadına bakmalı ellerinize sağlık afiyet olsun.
Ellerinize sağlık ben de bu renk severim un helvasını..AFİYETLER OLSUN..
ellerinize sağlık çok da severim .
Un helvasını çok severim.. Ben küçükken annem yapardı hep.. Yapma sırası bana geldi artık..:) Ellerinize sağlık...
Yorum Gönder