17 Nisan 2015 Cuma
Lorlu pazı dolması
Şuan pazının tam sırası değişik bir lezzet olan lorlu pazı dolmasını yapmanızı öneririm. Lorlu pazı dolması Gümüşhane, Bayburt taraflarına ait bir yemek. Komşumuz çok güzel yapardı. ondan öğrendiğim kadarıyla yaptım. Ancak içinizde o yöreden olanlar bana katkı sağlarlarsa sevinirim.
Malzemeler
1,5 su bardağı bulgur
1,5 su bardağı lor peyniri
1,5 su bardağı süt (yarısını suda koyabilirsiniz)
çok küçük doğranmış yarım su bardağı yeşil soğan
aynı şekilde doğranmış nane
2 demet pazı
Pişirmek için süt
üzeri için tereyağ
Hazırlanışı
1-Bulguru yıkayıp 1,5 su bardağı süt ile haşlayın. Haşlanan bulgur dinlenip soğuyunca üzerine lor peyniri, yeşil soğan ve naneyi koyup tuzunu da kattıktan sonra iyice karıştırıp bekletiniz.
2-Pazıları kaynar suya 1-2 dakika tutup çıkarın.
3-Hazırladığınız iç malzemeyi elinize alıp avuçlarınızın arasında sıkıp pazının ortasına koyup sararak fırına girecek tepsiye yerleştirin.
4-Sarmaların üzerini geçecek kadar soğuk sütü ilave edip fırında sütü çekinceye kadar pişirin.
5-fırından çıkar çıkmaz bolca tereyağı yakıp üzerine gezdirin ve sıcak sıcak servis yapın
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
14 yorum:
Ben erzurum yöresinden öğrendiğim gibi yapıyorum. Önce ocak sonra fırınlıyorum. Birde içine kaymak koyunca harika oluyor. Ellerinize sağlık
FaZlasıyla iştah kabartıcı ;) ellerinize sağlık
Hiç yapmadım. Ama denemek istiyorum. Bizimkiler sarmaya dolmaya bayılır zaten. Bunu da beğeneceklerine eminim...)
Değişik bir tarif, hiç duymamıştım bunu. Tadını cidden merak ettim. Ellerine sağlık:))
Ohh mis gibi. Çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık
Ellerine sağlık.Hiç yemedim.Tadını merak ettim.Sevgiler..
Çok ilginç bir tarif.. pazı lor ve süt.. lezzetini merak ettim, hoştur eminim.. ellerinize sağlık.. sevgiler
Bodrumda özellikle meze niyetine tüketilen bu nefis tarifi bir keresinde bende evde denemiştim lorlu pazı nefis oluyor ellerine sağlık sevgiler
hiç denemedim farklı olmuş ellerinize sağlık...
guzel bir lezzete benziyor elinize sağlık:)
elinize sağlık, pazının her şeyi güzel :)
Erzurumlu Gümüşhane yakın dolayısıyla yemek kültürleri aynı olması doğal güzel bir lezzet değil mi Birgül hanım
Hatice hanım değişik ve yöresel lezzetler seviyorsanız öneririm
Damak tadima cok uygun degil.. Ellerinize saglik..
Yorum Gönder