5 Ocak 2013 Cumartesi

peksimet



Bu tarifi mutfağımız programında gördüm ve hemen yeni yıla yaptım gerçekten son derece basit ve lezzetli bir tarif. ben tarifin yarısını uyguladım bir tepsi çıktı.
Malzemeler:250 gr tereyağı
250 gr margarin
1 paket yaş maya
1 litre süt
1 yumurta sarısı
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:1-250 gr tereyağı ve 250 gr margarin birlikte eritilir. Biraz un yoğurma kabına alınır ve üzerine 1 paket yaş maya eklenir. 
2-1 litre süt yavaş yavaş eklenip maya unun içinde eritilir. 
3-Yağ ve bir yemek kaşığı tuz ilave edilip azar azar un eklenerek yumuşak kıvamda bir hamur yoğrulup üzeri kapalı olarak dinlenmeye bırakılır.

4-Dinlenen hamur boyuna elle genişletilir ve ikiye katlanıp 2’şer parmak genişliğinde dilimlenir. 
5-Her dilim yağlı kağıt serili tepsiye dizilir ve üzerine bıçakla hafif çizikler atılır. 
6-1 yumurtanın sarısı sıvıyağ ile çırpılarak hamurların üzerine sürülür. 
7-Peksimetler ortalama 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.

 



3 yorum:

Elifin Terazisi dedi ki...

Ellerine sağlık, afiyet bal olsun.

Tatlı'dan Tuzlu'ya.. dedi ki...

oldukça yağlı ama, pek güzel görünüyor :)Elcağızına sağlık..

Tatlı'dan Tuzlu'ya.. dedi ki...

oldukça yağlı ama, pek güzel görünüyor :)Elcağızına sağlık..