Malzemeler
Alt taban için
1,5 paket burçak bisküvi
1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tere yağ
İrmik katı için
4 su bardağı süt
8 yemek kaşığı irmik
7-8 yemek kaşığı şeker (tadı damak zevkinize kalmış)
Üst sos
2 su bardağı vişne (yazdan dondurucuya koymuştum)
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
2 su bardağı su
Hazırlanışı
1-Alt taban için bisküviler un haline gelecek şekilde elle ezilir üzerine tere yağ ilave edilerek karıştırılıp çember kalıbın dibine bastırılarak yayılır.
2-Diğer tarafta bir tencereye irmik, şeker ve süt konularak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir ve çember kalıba yayılan bisküvilerin üzerine dökülür. Soğumaya bırakılır.
3-Bu arada vişneler üzerine su ilave edilerek hafif pişirilir ve renginin çıkması sağlanır.
4-Rengi suya geçen vişneler suyundan ayrılarak kenara konur. Vişne suyunun içerisine tadı ayarlanarak şeker ve nişasta ilave edilip pelte şeklinde pişirilir.
5-Pelte hafif ılıyınca çember kalıptaki irmiklerin üzerine dökülür üzerine vişneler konulur ve donmak üzere dolaba yerleştirilir.
6-Donan ve dinlenen tatlı kalıptan çıkarılıp servis yapılır.
12 yorum:
Harika olmuş.Chescake görünümlü irmikli pasta..Elinize saglık..
Çok güzel görünüyor ellerine sağlık ♥
canım ellerşne saklık nefis görünüyor.
bu nefis tadı çok merak ettim renkler süper sunum nefis ellerine sağlık sevgiler
ellerinize sağlık
ben çok severim chesecake tarifine de benziyor
ellerinize sağlık
Sibel Hanım Vişneli İrmikli Pastanız çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık.
Vişne hem görüntüsü hem tadıyla pastalara çok yakışıyor...
Nefis görünüyor. Vişneyi yazın dondururken çiğ olarak değil mi? BBir de çekirdeklerini çıkararak mı donduruyorsunuz? Ellerinize sağlık.
Ellerine sağlık canım nefis görünüyor.
Ellerinize sağlık,afiyetler olsun..
Ellerinize sağlık.
Afiyetler olsun.
Sevgilerimle.
Yorum Gönder