5 Haziran 2013 Çarşamba

Elmalı kek

Malzemeler
3 yumurta
1,5 çay fincanı şeker
4 çay fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay fincanı süt
4/3 çay fincanı sıvı yağ
Üzeri için
3-4 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı bal. yarım çay bardağı su

Yapılışı
1-Yuvarlak kek kalıbı katı yağ ile güzelce yağlanıp bir kenara bırakılır.
2-elmalar soyulup ortadan ikiye ayrılır çekirdek yuvası temizlenir.
3-Yarım elmalar enlemesine ince ince dilimlenip bir kabın içerisine konulur üzerine tarçın ve şeker ilave edilip elmalar kırılmadan tüm malzeme birbirine karıştırılır.
4-Bu arada şeker ve yumurta beyazlayıncaya kadar çırpılır ve üzerine yağ, süt eklenip sıvı malzemelerin karışması sağlanır.
5-Son olarak un ve kabartma tozu ile vanilya ilave edilip güzelce karıştırılıp yağlanmış yuvarlak kek kalıbına dökülür. Hamuru çok cıvık olmayacak)
6-Kek hamuru kalıba yayıldıktan sonra tarçınlı elmalar dış kenardan içe doğru ve bir birbirinin üzerine gelecek şekilde gül gibi hamurun üzerine dizilerek ısıtılmış fırına konulur.

7-Yavaş yavaş ve içini çekerek pişmesi sağlanır.
8-Kek pişince üzerine yarım çay bardağına karıştırılmış ballı su fırça yardımıyla sürülüp 3-4 dakika daha fırında tutulup  içini çekmesi beklenir. Pişen kek dinlendirilip soğuyunca kalıbından çıkarılarak servis yapılır.
Not. Değişik bir kek denemek isterseniz hem yumuşacık hem de çok hafif bir lezzet. Önemli olan üzerini gül gibi görsellikte yapabilmek.
Afiyet olsun

1 yorum:

anne eli gibi dedi ki...

nefis görünüyor,eline sağlık.hayırlı kandiller...