17 Haziran 2013 Pazartesi
Çıtır Börek
Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
yarım çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
aldığı kadar un
İç malzemesi
3-4 adet haşlanmış patates
100 gr kıyma
1 adet kuru soğan
yarım çay bardağı sıvı yağ
Ayrıca içerisine sürmek için 1,5 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı
1-Bütün malzemeler konulup karıştırılır üzerine aldığı kadar un ilave edilerek çok sert olmayan bir hamur yoğrulup, 7 tane beze yapılır.
2-Bezeler 10-15 dk dinlendirilir bu arada iç malzemesi hazırlanır. Ben kıymalı ve patatesli iç hazırladım. Bunun için önce 1 adet soğanı yemeklik doğrayıp kavurmaya başladım daha sonra içerisine kıymayı koyup kavurma işlemine devam ettim. son olarak haşlanıp, ezilmiş patatesleri de ilave edip tuz biber ilave ederek karıştırdım.
3-Bezeler teker teker açılabildiği kadar ince açılır ve üzerine sıvı yağ sürülerek önce üçe sonra tekrar üçe katlanarak bir kare elde edilir.
4-Elde edilen kare dörde bölünerek üzerlerine iç malzeme konulup bohça gibi kapatılır.
5-kat yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizilip üzerine kalan yağın içerisine 1-2 yemek kaşığı yoğurt konulup çırpılarak sürülür.
6-Isıtılış fırında alt ve üstü kızarıncaya kadar pişirilip servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Ellerine sağlık.Nefis bir börek
Börekler hakkaten çıtır çıtır duruyor, ellerinize sağlık.
Yorum Gönder