5 Ağustos 2013 Pazartesi

28. GÜN MENÜSÜ

Şehriye çorbası
Fırın poşetinde patatesli tavuk
Domatesli bulgur pilavı
Cacık
Tahinli cevizli çörek
Şam tatlısı
 




Tahinli cevizli çörek
Malzemeler
5 su bardağı un
2,5 su bardağı ılık su
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
İç malzemesi
1 su bardağı tahin
1 su bardağı kıyılmış ceviz
1 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı
1-Hamur malzemesi karıştırılıp ele yapışacak yumuşaklıkta yoğrulur. Hamuru toparlama esnasında el suya batırılarak güzelce yoğrulup mayalanmaya bırakılır.
2-Hamur mayalanınca 4-5 bezeye ayrılır ve ek hafif yağlanarak bezeler tabak büyüklüğünde elle açılır ve üzerine tahinli, yağlı cevizli, karışım sürülür ve ikinci beze elle açılarak hamurun üzerine yayılır.

3-Bu şekilde tüm hamur iç sürülerek üst üste konulur. en üstte iki parmak enliliğinde ince şeritler elde edilecek şekilde kesilir.
4-Kesilen her parça kendi etrafında döndürülerek burgu yapılıp tepsiye dizilir. Üzerine tahin sürülüp kızgın fırında pişirilip servis yapılır.
NOT :Bunu tatlı isterseniz aralarına toz şeker serpebilirsiniz.


1 yorum:

Unknown dedi ki...

Merhaba adaşım :) ,

Blogumda yarışma ve çekiliş var. Duyurup blogunda paylaşabilirsen hem daha çok kişi kazanma fırsatı yakalayabilir hem de sen. :) Paylaşan blogger arkadaşlarıma ben de blogumda yer vereceğim.

Sevgiler...