20 Mayıs 2014 Salı

Haşhaşlı mercimekli yufka böreği

Malzemeler
6 adet Yufka
3 yemek kaşığı haşhaş
1 su bardağına yakın sıvı yağ
İçi:
Haşlanmış yeşil mercimek
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salatası
Yapılışı
1-Öncelikle iç malzemesi hazırlanır. Bunun için mercimek haşlanır ve süzülür. Diğer tarafta kuru soğan yemeklik doğranır ve kavrulur. Üzerine haşlanmış mercimek ve birazda salça konulup kavurma işlemine 5 dk kadar devam edilir. Ve soğumaya bırakılır.
2-İç malzeme soğurken haşhaşlar bir kaseye konulup üzerine sıvı yağ ilave edilerek sürülebilir kıvama getirilir.
3-Bir yufka serilir üzerine yağlı haşhaş sürülüp ikinci yufka üzerine konulur.
4-Bu kata da yine haşhaşlı malzeme sürülüp yufka önce dörde sonrada her bir parça üçe bölünerek üçgenler elde edilir.
5-Elde edilen her üçgenin uç kısmına mercimekli iç malzemesi konulup kenarları iç malzemenin üzerine getirilip kendi etrafında döndürülerek sarılır.

6-Sarılan börekler tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülüp fırında pişirilip sıcak servis yapılır.






2 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

çıtır çıtır çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Güloanne mutfakta dedi ki...

Sibelciğim ellerine sağlık hemen hemen iki yıldır yapmadığımı hatırladım.Çok güzel bir börektir.Nefis görünüyor