6 Mayıs 2014 Salı

Pan kek

Malzemeler
1 yumurta
1 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
yarım çay bardağı sıvı yağ
yarım çay kaşığı karbonat
çay kaşığı ucuyla tuz



Yapılışı
1-Yumurta ve şeker çırpılıp içerisine önce sıvı sonra katı maddeler konulup boza kıvamında bir hamur elde edilir.
2-Elde edilen hamur küçük bir kepçe ile bir peçete yardımıyla yağlanmış teflon tavaya dökülerek pişirilir.

3-Döküldükten sonra üzeri göz göz olunca çevrilip diğer tarafı da pişirilir.
4-Pişen pan kekler kahvaltıda reçel peynir bal vb. malzemelerle tüketilir.


1 yorum:

kolay yemek tarifleri dedi ki...

Pancake bizim evde en çok pişen kahvaltılıklardan çünkü kızımın kahvaltıda yediği bir kaç yiyecekten biri ve aralarından en çok sevdiği ellerine sağlık nefis görünüyor sevgiler