1 yumurta (sarısı üzerine)
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket maya
5-5,5 su bardağı un
Arasına tereyağ
Hazırlanışı
1-Süt ılıtılıp un dışındaki tüm malzemeler konularak karıştırılır.
2-Daha sonra yavaş yavaş un ilave edilir. Ele yapışmayacak ve yumuşak olacak bir hamur elde edilir. (un miktarı arttırılıp azaltılabilir)
3-Hamur mayalanmaya bırakılır. Hacminin en az iki katı olunca mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp elle açılır üzerine 1 dolu çay kaşığı oda ısısında tereyağ konularak her tarafı yağlanır ve rulo hale getirilir.
4-Hazırlanan yağlı rulolar iki taraftan kendi etrafına döndürülerek uçları birleştirilerek simit şekli verilir.
5-Hazırlanan simitlerin üzerine yumurta sarısı sürülüp sıcak fırında üzeri kızarana kadar pişirilip sıcak servis yapılır.
Not: içerisine iç malzemeler konularak içli açmalarda yapılabilir
6 yorum:
Oooo süper görünüyor ellerine sağlık.
Çayın yanında ne de güzel gider.. Harika olmuş. Ellerinize sağlık..:)
Açma çok sevdiğim hamur işlerinden biri, bana nedense çocukluğumu anımsatıyor. Okula giderken pastaneye uğrar açma alırdım:) Ellerinize sağlık...
Ay ne güzel yapmışsın. Tarifini beyne yerlestirdim. Çünkü mayalama konusunda sıkıntılı yim. Elimi pc ye uzatıp yiyelim var şu güzellikleri. Eminim çok lezzetli. Eline sağlık canım
Açmayı simitten daha çok severim. Burada en zor kısım bence hamurdan koparılan parçanın açma şeklinde açılabilmesi. Bayağı bir pratik gerektirir herhelde. Elinize sağlık süper görünüyor.
nefis görünüyor ellerinize sağlık
bloğunuzu takibe aldım bende beklerim bloğuma
http://misevimm.blogspot.com.tr/
Yorum Gönder