Malzemeler
Yufka kırıkları
Sulu yoğurt
Salatalık
Sarımsak
Tuz.
Üzeri için
Sıvı yağ
Kırmızı biber
Nane
Yapılışı
1-Öncelikle salatalıklar rendelenir içerisine sarımsak ve tuz ilave edilip sulu yoğurt konularak koyu bir cacık elde edilir.
2-Hazırlanan cacık kuru kırık yufkaların üzerine dökülüp yufkaların her tarafı cacıkla kaplanacak şekilde karıştırılır.
3-Sıvı yağda kırmızı biber ve nane karışımı yakılarak üzerine dökülüp servis yapılır.
Not: Bunda kullanılacak yufka mutlaka ev yufkası olacak ve kuru olacak eğer ev yufkasını yumuşak yenilebilir şekilde almışsanız onu açıkta bırakıp kurutup sonrada parçalayarak kullanabilirsiniz.
1 yorum:
Ellerine saglik hiç bilmiyordum böyle bir tarif.
Yorum Gönder