Malzemeler
Bal kabağı
Şeker
Kek veya burçak bisküvi
Krem şanti
Yapılışı
1-Eğer evde hazır bal kabağı tatlınız varsa onu kullanabileceğiniz gibi özel olarak bu tatlı için yapacaksanız bu durumda bal kabağı doğranır ve üzerine toz şeker ilave edilerek 1-2 saat bekletilerek şekerin sulanması beklenir. Daha sonra kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir. (ben bu tatlıda ölçü veremiyorum kabağın tadına göre şeker oranı değiştiği için damak zevkinize göre ayarlama yapmanız yararlı olur) Pişerken dağılabilir sorun yok çünkü ezeceğiz.
2-Bu arada 1 paket krem şanti 1,5 çay bardağı süt ile çırpılır ve ezilip, soğutulmuş kabak tatlısı ile karıştırılır.
3-Kuplara bir kat krem şantili kabak püresi araya ufalanmış kek veya bisküvi üzerine tekrar kabak püresi şeklinde doldurulur. Kuplarınızın büyüklüğüne göre katları ayarlayıp, üzerini süsleyerek servise hazır hale getirebilirsiniz.
4-Özellikle bir gün dinlendirdikten sonra sevis yaparsanız daha lezzetli olacaktır.
5 yorum:
Güzel bir tatlı olmuş,ellerinize sağlık
sevgiler
ellerine sağlık bal kabağını çok severim lezzetli görünüyor :) sevgilerimle blogkizsalseyler
Elinize sağlık pratik ve kalan kabağı değerlendirmek için güzel bir deneyim teşekkür ederiz.
Ellerinize sağlık
Balkabağı tatlısı her haliyle güzel, elinize sağlık.Sevgiler.
Yorum Gönder