Malzemeler
yarım kilo un
1 paket maya
1 tatlı kaşığı tuz
ılık su
Sos
yarım çay bardağı zeytinyağı
5-6 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
Kızartmak için yağ
Hazırlanışı
1-Yarım kilo un, 1 paket maya, 1 tatlı kaşığı tuz konulur ve ılık su yavaş yavaş ilave edilerek ele yapışacak kıvamda bir hamur elde edilir. Mayalanmaya bırakılır.
2-Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır sosa batırılarak her tarafına bulanır. Elle şekil verilerek kızgın yağda kızartılır. Sos için zeytinyağının içerisine damak zevkinize göre ezilmiş sarımsak ve kekik konulur.
3-Sıcak sıcak güzel aroması ile düzeltilir.
9 yorum:
enfes görünüyor, sarımsak katma fikrine bayıldım
Ellerinize sağlık, güzel görünüyorlar...
Sarımsak çok iyi bir kıvam vermiştir diye tahmin ediyorum.. Ellerinize ağlık..:) Sevgiler..
Ellerine sağlık Baharatlısıda kesinlikle güzel olmuştur.
ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor
pişi'yi hiç böyle denemedim ama çok merak ettim denemek gerek ellerine sağlık sevgiler
Ellerinize sağlık canım çok da çabuk oluyor çay demlenene kadar hazır ben de çok seviyorum:) sevgiler
Hiç sarımsaklı denememiştim :) Elinize sağlık.
yine değişik bir tarif olmuş sibel hanım
elinize sağlık
sizin ekşili köftenizi denedim beğendik afiyetle yedik
henüz yayınlamadım
neyse uzattım mutlu haftalar
Yorum Gönder