Malzemeler
1 adet ekmek kadayıfı
1 kg şeker
1 lt su
yarım kilo vişne
sunum için kaymak
Hazırlanışı.
1-Ekmek kadayıfı alınır ve üzerine ılık su dökülüp biraz ıslatıldıktan sonra fazla suyu kağıt havlularla alınıp bir tepsiye konulur.
2-Bu arada vişneler şeker ve su bir kapta biraz kaynatılarak vişnelerin rengi ve özünün suya geçmesi sağlanır.
3-Bir kevgirden süzülerek varsa çekirdek ve özü ayrılarak vişne şerbeti tepsideki ekmek kadayıfının üzerine dökülüp ocak üzerinde ağır ateşte yavaş yavaş içi çektirilerek pişirilir.
4-Bu arada üzerine çöp şiş batırılarak şerbetin tatlının her tarafına çekmesi sağlanır.
5-Tüm şerbeti çekince dinlendirilip üzerine kaymak konularak servis yapılır.
6 yorum:
Nasıl güzeldir bu şimdi. Hem vişneli olması hem de kaymaklı ve şerbetli bir tatlı olması beni benden aldı. Ellerine sağlık Sibelcim
Ellerinize sağlık, vişneli vişneli tam yaza uygun bir tatlı olmuş...
Elinize sağlık .Sevgiler :)
Bi ara ne sık yapardım, iyi hatırlattınız :)
Ellerinize sağlık :)
Yaz ayları için enfes bir tatlı elinize sağlık :)
Vşnenin de tam zamanı. Zaten meyveli tatlıları çok seviyorum. Pratikmş ayrıca ellerinize sağlık.
Yorum Gönder