14 Mayıs 2007 Pazartesi

Spiral Yaş Pasta








Malzemeler
· 4 yumurta
· 4 çorba kaşığı şeker
· 4 çorba kaşığı un
· 1 paket kabartma tozu
· 1 paket dr.oetker'ın Jamika rum aroması
· 1 paket kakaolu puding
· 1 paket krem şantii
· Süt
Hazırlanışı:
1-Öncelikle kare yada dikdörtgen bir tepsiye yağlı kağıt serilir.
2-Bir kabın içerisine yumurtalar kırılıp şeker ilave edilerek beyaz oluncaya kadar çırpılır.
3-İçerisine un, kabartma tozu ve dr.oetker'ın Jamika rum aroması (veya vanilya) konularak fazla karıştırmadan havalandırılarak kek karışımı yapılır.
4-Hazırlanan karışım tepsiye yayılıp pişirilir.
5-Bu arada üzerindeki tarife göre kakaolu puding pişirilir. (ben puding kıvamlı olsun diye süt miktarını biraz azalttım)
5-Fırından çıkarılan kek hemen ıslak bir bez üzerine konularak kekle kağıdın ayrılması sağlanır.
6-Kekin üzerine puding daha sıcakken yayılır. Daha sonra yükseltisini ne kadar istiyorsanız o genişlikte şeritler kesilir. (ben biraz ince kesmişim)












7-Sonra şeritler birbirinin etrafını saracak şekilde eklenerek bir daire oluşturulur.











8-Son olarak üzeri hazırlanan krem şantii ile kaplanarak süslenip servis yapılır.

Hiç yorum yok: