12 Aralık 2007 Çarşamba



Minik Alman Pastaları

Hamuru
Malzemeler
· 125 gr margarin (yumuşak)
· 1kg un
· 1 su bardağı süt
· 3 yumurta
· 1 çay bardağı şeker
· 30 gr yaş maya veya (2 tatlı kaşığı kuru maya)
· 1 tatlı kaşığı tuz
· 1/2 su bardağı ılık su
Kreması:
· 6 yemek kaşığı şeker
· 3 yemek kaşığı un
· 1 yemek kaşığı kakao
· 1 paket vanilya
· ½ litre süt
· ½ paket labne peyniri
· 1 paket kakaolu krem şanti
· 1 çay bardağı süt

Hamurun Hazırlanışı:
1- Ilık su, süt, maya, şeker ve tuzu karıştırarak 1 saat bekletilir.
2- Diğer malzemelerde katıp iyice yoğurulur. Hamur 2 katına çıkana kadar mayalanması için beklenir.
3- Mayalanan hamur merdane ile 1 parmak kalınlığında açılır ve (hamur çok ince olmasın) su bardağı ile daireler kesilir.
4- Kesilen hamurlar yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip yarım saat kadarda tepside mayalandırılır.
5-200C kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
6- Fırından çıkartıp soğuttuktan sonra ekmek bıçağı ile ortaları kesilip aralarına hazırlanan krema doldurulur.
7- Üzerine elekle pudra şekeri eleyip servis yapılır.
Kremanın Hazırlanışı:
1- Un, şeker, kakao ve süt bir tencereye konulup muhallebi kıvamında pişirilir.
2- Bu arada 1 poşet krem şanti 1 çay bardağı süt ile çırpılıp hazırlanır.
3- Soğuyan kremaya labne peyniri ve vanilya eklenip mikserle çırpılır.
4- Son olarak hazırlanan krem şanti eklenip karıştırıldıktan sonra dolgu malzemesi olarak kullanılır.NOT: Tarifi portakal ağacından aldım ve hamuru aynen uyguladım. Kreması için ise ben farklı bir dolgu kullandım. Sonuç çok güzel oldu. Kremayı beyazda kullanabilirsiniz bu durumda kakao kullanmayıp beyaz krem şanti kullanılır.

Hiç yorum yok: