18 Ağustos 2012 Cumartesi

30.GÜN MENÜSÜ
1-Sulu köfte
2-Soslu karışık kızartma
3-Bolenez soslu spagetti
4-İrmik helvası




Bolenez soslu spagetti
Malzemeler:
1 paket spagetti (çocukların isteği üzerine ben yassı kullandım)
200 gr kıyma
1yemek kaşığı tereyağı
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet küçük kuru soğan,
1 yemek kaşığı salça
2-3 adet domates
1 diş sarımsak
1 su bardağı su
tuz, karabiber
1 adet defneyaprağı

Hazırlanışı
1-Soğan çok küçük doğranır (isteyen rendeleyebilir) sarımsak rendelenir, kıyma  ve sıvı yağla birlikte bir tencereye alınıp kavurulur.
2-İçerisine rendelenmiş domates ilave edilip 2-3 dakika daha sotelenir.
3-1 su bardağı su ve defneyaprağı ilave ederek. 10 dakika kısık ateşte pişirilir.
4- Ateşi yükseltip sosun suyu hafif çektirilip ocaktan alınır.
5-Bu arada spagettiler hiç bölünmeden tuzlu suda haşlanır. Süzüldükten sonra tencereye konulup üzerine eritilmiş tereyağ konulup karıştırılır. Servis tabağına konulup üzerine sos ilave edilerek servis yapılır.
.


1 yorum:

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Spagetti harika bolonez sosuyla daha da lezzetli görünüyor ellerinize sağlık..
Blogumda ödülünüz var alabilirmisiniz?
Sevgiler..