15 Ağustos 2012 Çarşamba

Ramazan menüsü 27.gün

27.GÜN MENÜSÜ
1-Salçalı bulgur çorbası
2-Yufkalı tavuk
3-Patatesli ıspanak salatası
4-İncirli tatlı 
Yufkalı Tavuk (3 Kişilik)
Malzemeler
·       3 adet tavuk incik (kişi sayısı kadar)
·       3 adet köy yufka ekmeği
·       2 yemek kaşığı tereyağ
·       1 su bardağı kıyılmış ceviz(ben fındık kullandım)
·       Tavuk suyu
Hazırlanışı:
1-Tavuk incikler güzelce haşlanır.
2-Bu arada eğer hazır yufka ekmeği yoksa börek yapılan yufkalar teflon tavada kızartılarak kurutulur.
       
3-Daha sonra servis tabaklarına bir kat yufka konulup üzerine tavuk suyu dökülerek ıslatılır. Arasına ceviz gezdirilir.
4-Kişi başına 1 yufka bu şekilde hazırlandıktan sonra en üste tavuk incik konulup yine ceviz dökülür ve hafif kızartılmış tereyağ serpilerek servis yapılır.

NOT: Bu yemek istenirse tepside yapılıp yufkalar kat kat döşenir ve üzerine haşlanmış bir bütün tavuk didilerek konulabilir. Biz evde 3 kişi olduğumuz için ben bu yöntemi tercih ediyorum.

Hiç yorum yok: