15 Şubat 2013 Cuma

Beypazarı Güveci

Malzemeler
yarım kg kuşbaşı
1,5 su bardağı pirinç
3 su bardağı et suyu
1 ortaboy soğan
2 adet domates
2-3 adet sivri biber
tuz


Yapılışı
1-Eti yeteri kadar su ile iyice yumuşayıncaya kadar pişirdim. (aslında ette güveçte yavaş yavaş pişmesi lazımdı ama çok zamanım olmadığı için ben haşladım)
2-Güvecin içerisine 1 baş soğan yemeklik doğranır ve çok az yağ ile hafifçe kavrulur, üzerine doğranmış yeşil biber ve doğranmış domates ilave edip biraz daha kavrulur.
3-üzerine pirinç, haşlanmış et ve 3 bardak et suyu ilave edilip yeteri kadar tuz ilave edilerek ocak üzerinde hafif suyunu çekene kadar pişirilir.

5-Suyunu hafifçe çeken güveç fırına konularak iyice pişirilir.
6-Pişen pilav dinlendirildikten sonra salata ve ayranla tüketilir.

3 yorum:

Limon çiçekleri dedi ki...

Beypazarına gittiğimizde bu güveçten bahsetmişlerdi Sibelciğim ama çok toktuk ve deneyememiştik.Yinede çok merak ediyordum ellerine sağlık merakımı giderin:)

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

mis canım kokusu geldi:)
ellerine sağlık...

anne eli gibi dedi ki...

pilavın lezzeti güveçte de bir başka leziz olur.eline sağlık canım..