25 Nisan 2013 Perşembe

Ispanaklı kol böreği

Malzemeler
1 kg un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
su
İç Malzemesi
1 kg ıspanak
tuz
Arasına sürmek için sıvı yağ


Yapılışı
1-Öncelikle hamuru kulak memesi kıvamında olacak şekilde yoğurum mandalina büyüklüğünde bezeler alarak dinlenmeye bıraktım.
2-Bu arada yıkanmış ıspanaklarımı doğrayarak çok az sıvı yağda tuz ilavesi ile kavurdum (sadece rengini soldurup yumuşattım)
3-Ispanaklar soğuduktan sonra her bir bezeyi tek tek baklava inceliğinde açıp sıcı yağ ile yağladım. (yağ çok bol olursa gevrek olur ben çok yağlı sevmediğim için her bir beze açılan hamura 4-5 yemek kaşığı yağ döküp her tarafına yaydım)
4-Açılıp yağlanan hamurun kenarlarına iç malzemeyi yayıp bir ucundan diğer ucuna kadar rulo şeklinde sardım.
5-Tepsiye dizip tüm tepsi dolana kadar bu işleme devam ettim.

6-Son olarak üzerine bolca yağ sürüp fırında kızarana kadar pişirip servis yaptım.

2 yorum:

türkü dedi ki...

Ispanaklı yiyemiyorum bilmioyorum neden ama içinde ıspanak gördğüm şeyin tadına dahi bakamıyorum :(

Tatlı'dan Tuzlu'ya.. dedi ki...

Açma börek daha bir lezzetli oluyor, ne de olsa ayrı bir emekle yapılıyor..ellerine sağlık..