Malzemeler
- 200 gr. Ispanak
- 2 adet Soğan
- 1/2 su bardağı Süt
- l kahve fincanı Tereyağı
- 1 çay kaşığı Karabiber
- 1 çay kaşığı Kimyon
- 1 çay kaşığı Tarçın
- 10 diş Sarımsak
- 1/2 kg. Süzme yoğurt
- 1 çorba kaşığı Zeytinyağı
- 1 çay kaşığı Tuz
- 1 çay kaşığı Zencefil
- 1 çay kaşığı Yenibahar
- 1 çay kaşığı Kırmızı toz biber
Hazırlanışı
1. Borani-i hossa'yı (ıspanak boranisi) sıcak servis yapmak için; ıspanağı çok ince doğrayın ve ezin. Üç-dört diş sarımsağı iyice dövün. 1 soğanı rendeleyin. 1 bardak yoğurt ve sıcak sütü karıştırın.
2. Zeytinyağında rendelenmiş soğan ve ıspanağı kavurun. Sarımsak, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın.
3. Ateşten alıp yoğurtlu karışımdan 2 yemek kaşığı alarak ıspanağın üzerine ilave edip sürekli karıştırın. Karışımı rulo halinde servis tabaklarına alıp üzerine yoğurt ekleyin. Sütlü yoğurtlu karışımın kalanını da üzerlerine ilave edip kırmızıbiber ve kekikle süsledikten sonra sıcak servis yapın.
4. Soğuk servis yapmak isterseniz; ıspanağı ince ince kıyın. Tüm baharatları ve süzme yoğurdu ilave edip iyice karıştırın. Üzerini süsleyip servis yapın. (4 kişilik)
3 yorum:
Ellerinize sağlık.
Ben ilk defa gördüm bu tarifi.Ispanağı severek yerim bunu da deneyecem.Ellerinize sağlık :)
cnm ellerine saglik. urfada da boraniyi pazi kokuyle yaparlar. o da cok guzel olur. sevgiler;)
Yorum Gönder