Malzemeler
Hamuru için :
- 1/2 su bardağı un
- 2 su bardağı ince bulgur
- 100 gr yağsız kıyma
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı salça
- tuz
Içi için :
- 250 gr az yağlı kıyma
- ½ kg soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- ½ su bardağı dövülmüş ceviz.
- Maydanoz
- tuz
- karabiber
Hazırlanışı:- Öncelikle bir tavaya yemeklik doğranmış soğanlar konur biraz yağ eklenerek kavrulur.
- Daha sonra kıyma ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir.
- Salça ve baharatlar eklenir.
- Son olarak kavurma işlemi bitince dövülmüş ceviz ve kıyılmış maydanoz ilave edilip ocağın altı kapatılır ve iç malzeme soğumaya bırakılır.
- Bu arada bir tencereye bulgurlar konulup üzerini geçecek kadar sıcak su ile ıslatılır.
- Suyu çekip şişen bulgura tüm malzemeler karıştırılıp ara sıra su ilavesi ile iyice macun kıvamında olacak kadar yoğurun.
- Macun kıvamına gelen köfte hamurundan yumurta büyüklüğünde koparıp elinizi suya batırarak içini oyun.
- Oyulan yer hazırlanan içten koyup ağzını kapatıp elinizde döndürerek yumurta şekli verip bir tepsiye sıralayın.
- Bir tencereye su koyup kaynatın ve hazırladığınız köfteleri haşlayın. Arzu ederseniz kızgın yağda kızartın.
NOT: İster haşlanmış olarak isterseniz kızarmış olarak tüketebilirsiniz
2 yorum:
Süper,bayılırım içli köfteye ama yapması zor geliyor bana.
mmm harika olmuş arkadaşım eline sağlık.
Yorum Gönder